top of page

ימים אחדים בעיר / יצירתה של רותי דה פריס בפרשת ויצא

  • תמונת הסופר/ת: Efrat Goren
    Efrat Goren
  • 11 בנוב׳ 2021
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 7 באפר׳

חזית בניין עיריית תל אביב לרחוב בן גוריון לבשה לאחרונה יצירה חדשה של האמנית רותי דה פריס. אוסף דימויים משנות יצירתה מאפשר לצופה הצצה לעולמה הפנימי ושיטוט במרחבי דמיונה. העבודה כוללת סצנות שונות ומגוונות שמייצרות סיפור קונקרטי או דמיוני, ציפורים ושעונים, מדרגות ודמויות נשיות מתערבלים בעבודה לכדי זמן ומרחב חדשים.

פרט מתוך קיר בעיר #10, 2021, רותי דה פריס, חזית בניין עיריית תל אביב-יפו לרחוב בן גוריון, ביוזמת המחלקה לאומניות, אגף התרבות והאמנויות בעיריית תל אביב-יפו, צילום: אפרת גורן
פרט מתוך קיר בעיר #10, 2021, רותי דה פריס, חזית בניין עיריית תל אביב-יפו לרחוב בן גוריון, ביוזמת המחלקה לאומניות, אגף התרבות והאמנויות בעיריית תל אביב-יפו, צילום: אפרת גורן

מתוך הסצנות שיוצרת דה פריס אפשר לחשוב על הסצנות המתרחשות בכל רגע בעיר, על הדמויות הרבות שפוגשים בה, על השעון המתקתק ביתר עוצמה, על הדרכים המתגלות להולך הרגל ועל הציפורים שמגביהות עוף וקושרות את הרחוב לשמיים. אפשר גם למצוא ביצירתה של דה פריס קשר לסצינות מלאות המתח והמורכבות המתוארות בפרשת השבוע ולדמויות הנשיות שפוגשים בה. רחל ולאה, האחיות מחרן, נישאות שתיהן ליעקב, בן דודן, כששתיהן יודעות שאהבתו הגדולה היא לרחל. רחל אמנם זוכה באהבה אך יולדת בן ראשון אחרי שאחותה ילדה כבר שבעה. אפשר למצוא את המתח בין לאה ורחל ביצירתה של דה פריס בכמה דימויים: פעם כשהן ניצבות כמו בקלף במהופך זו מזו ופעם כשהן ניצבות בשני צידי גרם מדרגות המוביל למקום לא נודע כחלק מהווילון המוסט. אפשר גם לראות כל אחת מהן בבדידותה בדמות האישה הניצבת בחוץ, תחת השמש הזוהרת, בדרכה לעלות אל פנים הבית.

יצירתה של דה פריס פורסת רצף דימויים עשיר ועל זמני. ההחלטה להציב אותה בחזית לרחוב מאפשרת לא רק הקשרים לדמויות עתיקות ולסיפורים מהדמיון אלא גם הדהוד להולכי הרגל, לפיח ולשאון המכוניות.

Commentaires


bottom of page